Herfstcrossrit Huneruiters trekt deelnemers van heinde en verre

De Herfstcrossrit van De Huneruiters trok zo'n tweehonderd deelnemers narde prachtige natuur. Foto: Jura Boverhof

De Herfstcrossrit van de Huneruiters uit Havelte trok afgelopen weekend zo’n tweehonderd deelnemers. Verdeeld over twee dagen reden groepjes ruiters en amazones een 20 kilometer lange tocht door de prachtige omgeving van Havelte en Uffelte.
Lees meer over
Westerveld

Ruiters te paard, maar ook aangespannen combinaties startten bij het clubterrein van de Huneruiters op Sportpark de Meerkamp. Halverwege werden zij verzorgd met warme snert of broodjes en iets te drinken. Daarna stonden er crosshindernissen opgesteld op de route. Dit zijn hindernissen van grotendeels natuurlijk materiaal, wat de nodige uitdaging gaf, maar ook hilariteit bij een hindernis die gevuld was met wortels, die de paarden soms iets te smakelijk vonden om overheen te springen.

Het was ook goed mogelijk om deze hindernissen links te laten liggen en vooral te genieten van de natuur en de paarden. Op zaterdag was het enigszins donker en druilerig weer, maar op zondag was het een stralende dag. Er deden zelfs combinaties uit Noord-Holland mee, die er een 2,5 uur durende autorit voor over hadden om onze mooie omgeving per paard te verkennen.

Nieuws

menu