Honderden lichtjes schijnen op 5 november op de begraafplaats in Havelte. PKN-kerk en de Laatste Eer houden lichtjesavond

Tijdens de lichtjesavond in Havelte branden veel lichtjes. Foto: ANP

Honderden lichtjes schijnen op 5 november op de begraafplaats in Havelte. De PKN-kerk en de Laatste Eer houden vanaf 19.00 uur een lichtjesavond.
Lees meer over
Westerveld

Wie wil kan deze avond een waxinelichtje plaatsen bij het graf van een dierbare. ‘Voor degenen die elders een dierbare hebben begraven of gecremeerd wordt een centraal hart gemaakt, waarin een lichtje geplaatst kan worden’, vertelt woordvoerder Frans Hiemstra.

Deelnemers kunnen tussen 19.00 tot 19.15 uur starten onder de toren van de kerk. Met het lichtje dat wordt uitgereikt kan de weg worden overgestoken naar de begraafplaats. De paden op de begraafplaats zullen verlicht worden. Een doedelzakspeler zorgt voor achtergrond muziek.

Coronatoegangsbewijs

Na de rondgang zijn de deelnemers welkom in de kerk. ‘Bij binnenkomst in de kerk wordt gevraagd om een coronatoegangsbewijs en legitimatie. De bijeenkomst wordt ook live uitgezonden. Het programma in de kerk begint om ongeveer 19.40 uur. Medewerking wordt verleend door trompettist Sandra Veenstra in samenwerking met organist Klaas de Haan. Enkele gedichten worden voorgelezen door Geesje Oosting. Het thema zal worden toegelicht door ds. Vijko Top’, aldus Hiemstra.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu