Hotel de Drift in Dwingeloo gaat over in andere handen

Bert Bult sluit de deur van Hotel De Drift. Foto: Bram Bloemerts

Bert Bult heeft maandag 18 mei de deur van Hotel de Drift in Dwingeloo achter zich dicht getrokken. Het hotel is bijna vijftig jaar in handen van de familie Bult geweest. De zaak wordt voortgezet door Agnes Meekhof en Thijs Torreman.
Lees meer over
Westerveld

„Mijn moeder is de jongste van het gezin Wanders in Lhee en heeft daar de horeca met de paplepel ingegoten gekregen. Toen de kans zich voordeed om het pand aan de Drift te kopen, zijn mijn ouders daar in 1971 met het hotel gestart”, vertelt Bert.

„In de beginjaren van het hotel werden hier pensiongasten ontvangen die gebruik maakten van kamers met gezamenlijke douche en toilet. Dat is nu ondenkbaar natuurlijk”, zegt Bert lachend.

Uitgebreid met diners

Halverwege de jaren zeventig ontstond het idee om het pension verder uit te breiden en om ook diners te gaan serveren, iets wat mevrouw Bult de eerste tien jaren zelf heeft verzorgd. Het was een tijd waarin het toerisme in Dwingeloo zich uitbreidde, met als gevolg ook een toename van het aantal gasten.

Opnieuw werd het hotel verbouwd, dit heeft er mede voor gezorgd dat Bert begin jaren tachtig in het bedrijf is gekomen. Tien jaar later hebben zijn ouders een stap terug gedaan en heeft Bert de afgelopen 35 jaar alleen de scepter gezwaaid.

Grote rol

„Meer dan de helft van mijn leven heeft het hotel een grote rol gespeeld. Uiteraard zijn er zaken die ik ga missen of waar ik met regelmaat aan terug denk, maar het is ook mooi geweest en tijd om hobby’s op te pakken”, aldus Bert, die een fanatieke fietser is.

Een afscheidsfeest zou leuk geweest zijn, maar gezien de huidige coronamaatregelen is dit niet mogelijk. De sleutels zijn overgedragen aan de nieuwe eigenaars, die op eigen wijze maar met een vertrouwd gevoel het bedrijf op deze geweldige locatie gaan continueren.

Nieuws

Meest gelezen

menu