Inwoner van Havelte vindt bijzondere steen bij Het Blauwe Meer. Misschien wel een uit de prehistorie

Wim Stuiver deed zijn bijzondere vondst onder een heidepol aan de rand van de prachtige recreatieplas Het Blauwe Meer vlakbij Hogersmilde. De inwoner van Havelte is nu op zoek naar de rechtmatige eigenaar van de steen.

Wie is de rechtmatige eigenaar van de bijzondere groene steen die Wim Stuiver onlangs vond bij Het Blauwe Meer. De inwoner van Havelte ontdekte de in een katoenen zakje verborgen steen onder een heidestruik aan de rand van de recreatieplas net buiten Hoogersmilde.
Lees meer over
Westerveld

Al meer dan vijftig jaar is Wim Stuiver samen met zijn echtgenote trouw bezoeker van Het Blauwe Meer. De recreatieplas die binnen het natuurgebied het Leggerveld ligt, wordt tijdens zomerse dagen altijd drukbezocht. Zo ook op die mooie dag in juni toen het echtpaar uit Havelte zich weer aan de rand van de door zand-zuigwerkzaamheden ontstane zwemplas had genesteld. Na een lange zwemtocht in de tientallen meters diepe recreatieplas om de conditie op peil te houden, keerde het bejaarde echtpaar terug bij het strandje.