Katholieke kerk in Wilhelminaoord wordt verkocht. Friese Fidesta wil er 15 zorgappartementen achter bouwen

Steeds minder kerkgangers en te hoge kosten. Er moest iets gebeuren en daarom wil het kerkbestuur van de katholieke kerk in Wilhelminaoord de kerk verkopen aan de Friese zorginstelling Fidesta zorgfranchise uit Leeuwarden. Die wil vijftien zorgappartementen achter de kerk bouwen. Unesco en provincie Drenthe hebben al een positief advies gegeven, het wachten is nu op de gemeenteraad van Westerveld.

Zo moeten de zorgappartementen achter de katholieke kerk in Wilhelminaoord eruit gaan zien.

Zo moeten de zorgappartementen achter de katholieke kerk in Wilhelminaoord eruit gaan zien. Illustratie: Architectenbureau Kijlstra-Brouwer

Lees meer over
Westerveld

Rikus Sinnema, directeur van Fidesta, hoopt dat de plannen nog voor de zomervakantie op de agenda van de gemeenteraad komen. Het is volgens hem de enige redding voor de kerk. Het kerkbestuur, dat al een samenwerking heeft met onder andere de katholieke kerken in Steggerda, Wolvega en Heerenveen, heeft deze combinatie met zorg gezocht om het kerkgebouw veilig te stellen voor de toekomst. Het gebouw wordt gerenoveerd en dat geldt ook voor de pastoorswoning, die nu verhuurd wordt.

Ondernemersechtpaar

Nieuws

Meest gelezen

menu