Kees en André rijden vanuit Dwingeloo met hulpgoederen 4000 kilometer naar Turkije. 'Overal vriendelijke mensen die ons bedankten'

„Het geeft een heel voldaan gevoel, omdat de mensen zo dankbaar zijn. Maar je voelt je ook best klein als je je realiseert wat voor ellende ze meegemaakt hebben.” Kees van Schilt (46), oud-Dwingeler, leverde maandag samen met collega André Vrielink (39) uit Diever een vracht hulpgoederen af in Gaziantep in Turkije. Na een rit van bijna 4000 kilometer die ze in ongeveer 72 uur hebben afgelegd.

Links André Vrielink, rechts Kees van Schilt.

Links André Vrielink, rechts Kees van Schilt. Aangeleverde foto

Lees meer over
Westerveld

Beide chauffeurs werken bij transportbedrijf SWW Agro in Dwingeloo en zaten vorige week thuis in een rustige periode, tussen het vervoer van suikerbieten en het uitrijden van mest. De beelden uit Turkije kwamen voorbij en dat zette Kees van Schilt donderdagmiddag aan het denken. „Hoe mooi zou het zijn een steentje bij te kunnen dragen? Ik ben gaan rondbellen, stuitte op een organisatie in Vijfhuizen die hulpgoederen inzamelde en om 18.00 uur hadden we alles rond”, vertelt hij.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's