Klasgenoten zien elkaar terug in Diever. Zevenhonderd mensen komen af op reünie Stad & Esch Diever

Het weerzien van oud-leerlingen en van de middelbare school in Diever is zaterdag een groot succes geworden. Ruim zevenhonderd mensen kwamen af op de reünie die gehouden werd in het kader van 75 jaar voortgezet onderwijs in het Shakespearedorp.

De zwerfkei ooit geschonken aan grondlegger van het voortgezet onderwijs in Diever Pieter Zijlstra, heeft weer een plek gekregen bij de school.

De zwerfkei ooit geschonken aan grondlegger van het voortgezet onderwijs in Diever Pieter Zijlstra, heeft weer een plek gekregen bij de school. Foto: Gerrit Boer Fotografie

Lees meer over
Westerveld

Het was oud-docent Jan Winters die locatiedirecteur Jaap Schipper van Stad & Esch Diever er vorig jaar attent op maakte dat er in 2022 driekwart eeuw voortgezet onderwijs is in het dorp. Volgens hem een mooi moment om 35 jaar na de laatst gehouden reünie elkaar weer eens op te zoeken. In 1947 werden de deuren van de ulo geopend en toen het onderwijssysteem veranderde en ulo mavo werd, veranderde het voortgezet onderwijs in Diever mee. En ook na 75 jaar is de school nog altijd niet weg te denken uit het dorp. Anno 2022 staat er in het dorp een multifunctionele accommodatie met moderne lokalen, een bibliotheek, sporthal en theaterzaal.

Nieuws

menu