Kraomschudden, speurtocht en gouden eieren zoeken op de Toegangspoort Holtingerveld

Kraomschudden bij de kooi van de Holtinger schaapskudde. Foto: Gerrit Boer

De Stichting Holtinger Schaapskudde houdt op paaszondag het jaarlijkse kraomschudden. Dat gebeurt in samenwerking met Brasserie OER tussen 12.00 en 16.00 uur.
Lees meer over
Westerveld

Het Kraomschudden staat steeds weer garant voor veel kinderplezier. Deze keer worden paaseieren verstopt bij Brasserie OER. Daartussen zitten drie gouden paaseieren en wie die vindt, krijgt een leuke attentie. Kinderen kunnen vanaf 14.30 uur gaan zoeken. Brasserie OER heeft ook een leuke speurtocht uitgezet voor de kinderen.

Als dat nog niet genoeg is kunnen ze zich bij de schaapskooi laten schminken en glittertatoo’s laten zetten. De schapen kunnen weer gevoerd worden met nehulp van de kleine zakjes bix, die bij de kooi te krijgen zijn. De lammetjes mogen ook geaaid worden.

De Vogelwacht heeft met vogelvoer, nestkastjes en andere koopjes op de kraam, de schaapherders zijn aanwezig om vragen over het Drents Heideschaap en het scheperen van de kudde te beantwoorden. Om het allemaal gezellig te maken is er muziek van Duo Please.

Steun voor de kudde

De gelegenheid van het Kraomschudden wordt door de stichting aangegrepen om aandacht te vragen voor het behoud van de kudde. De Holtinger schaapskudde ontvangt vergoedingen en subsidies, onder andere van de provincie Drenthe en de Gemeente Westerveld, maar de omvang is niet voldoende voor alle kosten.

Info: www.deholtingerschaapskudde.nl en www.brasserieoer.nl

Nieuws

menu