Kunst tegen oorlog: Benefietavond in Dwingeloo voor Oekraïne

Links Pieter van Dijk met rechts Evert van Loon. Aangeleverde foto

‘Kunst tegen Oorlog’ is de titel van een benefietavond met muziek, gedichten en kunst die op zaterdag 7 mei in Dwingeloo gehouden wordt. De avond is een ingelast onderdeel van de 12e Kunstroute Dwingeloo met als doel steun en aandacht te genereren voor Oekraïense vluchtelingen die in Dwingeloo e.o. worden opgevangen.
Lees meer over
Westerveld

Initiatiefnemer is Pieter van Dijk uit Dwingeloo. Begin maart reed hij mee met een particulier konvooi dat hulpgoederen bracht naar de Pools-Oekraïense grens. Geraakt door de ellende en het verdriet die deze oorlog veroorzaakt, wilde hij meer doen. Aangezien hij banden heeft met de Kunstroute én saxofonist is bij de jazzband WestendJ ontstond al snel het idee voor een benefietavond met muziek, poëzie en andere kunstuitingen: ‘Kunst tegen oorlog’ als onderdeel van de Kunstroute Dwingeloo. De oorlog in Oekraïne staat weliswaar centraal, maar het programma richt zich tegen de waanzin van oorlog en verdrukking in het algemeen.

Afwisselend programma

Het programma is afwisselend met aangepaste muziek van WestendJ, gedichten uit oorlogstijd voorgedragen door de Dwingeler dichter Jetze van der Veen en interviews met Oekraïners en mensen die onderdak (gaan) bieden aan Oekraïense vluchtelingen. En dat alles in een entourage vol kunstuitingen. De avond wordt afgesloten met het Oekraïense volkslied dat WestendJ speciaal voor deze gelegenheid heeft ingestudeerd.

De benefietavond wordt gehouden in het dorpshuis Over Entinghe en begint om 21:00 uur, de entree is gratis

Info: www.kunstroutedwingeloo.nl

Nieuws

menu