Kunstenaars tonen hun creaties tijdens wandeling in Diever. Lopen of fietsen langs muziek, keramiek, schilderkunst en beelden

De Kunstwandeling in Diever. Marius Visser

Kunstliefhebbers kunnen zaterdag 11 en zondag 12 september hun hart ophalen in Diever. Tijdens kunstwandeling in het dorp is tussen 11.00 en 17.00 uur van alles te bewonderen: schilderkunst, muziek, fotografie, keramiek, beelden en creaties van diverse materialen.

Deelnemers kunnen te voet of op de fiets langs de deelnemende kunstenaars. Op een aantal locaties zijn niet alleen binnen, maar ook buiten in tuinen te zien.

Twaalf kunstenaars die nog nooit mee hebben gedaan aan het evenement hebben zich aangemeld en daarom zijn er dit jaar nieuwe dingen te zien. Het evenement zou plaatsvinden in juni, maar kon wegens corona niet doorgaan. Daarom is het eenmalig verplaatst naar september.

Mini-concerten

In Studio Couleur Vocale in de Hoofdstraat in Diever geven de pianisten Carolien Fleumer en Carmen Keijser op zaterdag en zondag om 12.30 en 15.30 uur een 20 minuten durend Piazzolla concert. Op beide dagen vindt er om 13.30 en 16.30 uur een 20 minuten durende klankbeleving plaats door Carolien Fleumer en Wiebe Lamsma.

De Kunstwandeling door Diever heeft een lengte van ongeveer 5 kilometer langs 19 locaties. Deelname aan de wandeling is gratis. Wandelroutekaarten zijn onder andere verkrijgbaar bij de TIP en de Coop in Diever.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu