Kunstwerkjes verhuizen van de huiskamer naar de kerk. Vrouwen van Nu exposeren handwerkjes in dorpskerk van Wapserveen

Vrouwen van Nu exposeren handwerkjes in dorpskerk van Wapserveen. Foto: Pixabay.com

Het tweede weekend van november zijn in de dorpskerk van Wapserveen allerlei handwerken te bewonderen van Vrouwen van Nu.
Lees meer over
Westerveld

Maanden waren de dames van de plaatselijke handwerkgroep druk met het uitzoeken van de mooiste werkstukken. ‘Jarenlang hebben deze werkstukken hun huiskamers gesierd maar dit weekend zijn deze voor iedereen te bezichtigen. De bezoeker zal zeker onder de indruk raken van de veelheid aan zeer verfijnde technieken’, vertelt Bertha Doorten Steenbergen.

Grensoverschrijdend

De dames zijn volgens Doorten-Steenbergen grensoverschrijdend te werk gegaan. ‘Technieken uit onder andere Oekraïne, Italië, Duitsland, Ierland, Noorwegen hebben zij zich eigen weten te maken. Op dit moment wordt nog volop nagedacht over de inrichting van de expositie.’

De expositie vindt plaats op zaterdag 13 november van 13.30 tot 17.00 uur en op zondag 14 november van 11.00 tot 16.00 uur. De dorpskerk, waar zondag 14 november voorafgaande aan de expositie een oogstdienst wordt gehouden in het dialect, is gelegen aan het Oosteinde.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu