Laatste Taribush Kuna festival in Lheebroek wordt verplaatst naar 2021

Gezelligheid tijdens Taribush Kuna, het zit er dit jaar niet in. Foto: Michiel ter Elst

De twaalfde en tevens laatste editie van het Taribush Kuna festival in Lheebroek wordt verplaatst naar donderdag 22 tot en met zondag 25 juli 2021. Het festival zou dit jaar na een succesvolle reeks worden afgesloten, maar dit wordt vanwege het coronavirus uitgesteld.

Het Taribush Kuna festival is een vierdaags cultuurfestival voor jong en oud, midden in de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld. Je vindt er muziek, theater, kunst, poëzie, workshops, foodtrucks en allerlei (ont)spannende activiteiten.

Taribush Kuna begon in 2008 als een kleinschalig kunst- en cultuurfestival, maar is ondertussen uitgegroeid tot een begrip in Drenthe en ver daarbuiten. Dit jaar stond de laatste editie op de planning, helaas heeft het coronavirus hier een keiharde streep doorgehaald.

De organisatie heeft besloten om nog een knallende afsluitende editie te houden van donderdag 22 tot en met zondag 25 juli 2021. Marthijn Wolting en Harrie Kerssies lieten eind vorig jaar weten ermee te stoppen. De twee organisatoren willen meer tijd besteden aan hun bedrijf Taribush. ,,Het festival kost veel tijd, veel energie en gaat ten koste van de andere dingen die we doen. Daarnaast lopen we tegen de grenzen van het festivalterrein aan”, vertelde Wolthing in december.

Programma

Voor de coronacrisis losbarstte was er al veel voorbereid voor de afsluiter. „We hadden al veel aanmeldingen en toezeggingen van artiesten en vrijwilligers. We gaan deze mensen komende weken allemaal benaderen of ze er met ons ook in 2021 een mooie laatste editie van willen maken. Op die manier hopen we in juli dit jaar het programma voor 2021 rond te hebben. Houd daarvoor onze website in de gaten”, aldus de organisatie. Reeds gekochte tickets blijven geldig. Kaarten voor 2021 komen binnenkort beschikbaar op www.taribushkuna.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu