Medewerkers Recreatieschap Drenthe lopen 15.516 kilometer en krijgen medaille van de Hersenstichting

Foto: Hersenstichting.

Marjan Koops van het Recreatieschap Drenthe kreeg woensdag de gouden Ommetje medaille van de Hersenstichting. Met collega’s wandelde Koops 15.516 kilometer voor de wandelchallenge Ommetje Olympiade.
Lees meer over
Westerveld

De Ommetje Olympiade werd tijdens de zomer in heel Nederland gehouden. De opdracht was met collega’s symbolisch de ruim 9.000 kilometer van Amsterdam naar Tokio wandelen. De vrijwilligers en medewerkers van Recreatieschap Drenthe liepen met elkaar 15.516 kilometer en bereikten hiermee de tweede plaats van de twaalf gouden medaillewinnaars.

Ommetje app

Omdat bewegen goed is voor je hersenen – ‘het verbetert je geheugen, zorgt ervoor dat je beter slaapt, vermindert stress en verkleint het risico op hersenaandoeningen zoals dementie, depressie en Parkinson’ – heeft de Hersenstichting de app Ommetje ontwikkelt, vertelt Joke Berendsen, regiovertegenwoordiger van de stichting. ,,Met die app kunnen mensen op een leuke en eenvoudige manier meer bewegen door de dag heen. Het is dan ook prachtig om te zien dat mensen massaal zijn gaan lopen tijdens de Ommetje Olympiade.”

Stoeptegel

Naast de gouden medaille ontving recreatieschap Drenthe een blijvende herinnering in de vorm van een stoeptegel met opdruk, die een plaatsje krijgt bij het kantoor in Dwingeloo.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu