Militairen nemen afscheid van familie en vrienden, voordat ze in quarantaine gaan en vertrekken naar Afghanistan

Militairen krijgen de gelegenheid om afscheid te nemen van hun familie en vrienden voor ze naar Afghanistan vertrekken. Foto: Martijn Bijzitter

De laatste Havelter militairen van een groep van 130 die binnenkort vertrekken voor een missie naar Afghanistan, hebben vanmorgen op de Johannes Postkazerne in Havelte afscheid genomen van familie en vrienden. Daarbij vloeide menig traan.

Voordat de militairen naar Afghanistan vertrekken, moeten ze eerst veertien dagen op een Nederlandse kazerne in quarantaine. Aan het einde van deze periode wordt dan iedereen getest op het coronavirus. Daarna gaan de militairen rechtstreeks het vliegtuig in op weg naar Afghanistan.

Daar nemen ze deel aan de NAVO-missie Resolute Support . Die heeft als doel het veiligheidsapparaat, leger en politie in Afghanistan verder op te bouwen. De militairen nemen op de buitenlandse missie een origineel plaatsnaambord mee om ze het gevoel te geven dat ze na een patrouille ‘thuiskomen’ op de basis. Burgemeester Bats van Steenwijkerland overhandigde onlangs het Steenwijker plaatsnaambord aan het bataljon van de 43e Gemechaniseerde Brigade.

De missie wordt geleid door kapitein Heerko Koops. De 37-jarige Hoogevener liet eerder al weten dat hij en de manschappen er klaar voor zijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu