Musea in Westerveld openen hun deuren voor publiek

Zeemuseum Miramar in Vledder - Foto: Marcel van Kammen

Door de versoepeling van de coronamaatregelen zijn musea in de gemeente Westerveld binnenkort weer toegankelijk voor publiek. Vanaf 1 juni zijn Museum Valse Kunst en Miramar Zeemuseum in Vledder weer open. Het OERmuseum in Diever opent op 5 juni de deuren.

De drie musea hebben verschillende maatregelen getroffen om bezoekers te kunnen ontvangen. Zo gebeurt de ontvangst in tijdblokken, is er een vaste looproute en moeten bezoekers zich van tevoren aanmelden. Dat kan door te bellen of te mailen.

Drie Exposities

In elk museum is een nieuwe expositie te bewonderen. In het Miramar Zeemuseum staat de expositie ‘Plasticsoep’, die aandacht besteedt aan de wereldwijde vervuiling van zeeën en oceanen. De expositie is opgezet met behulp van de Plastic Soup Foundation. Ook de Wunderkammer met zeebiologische en cultuurhistorische objecten, die Mej. Warners jarenlang verzamelde tijdens haar zeereizen, is toegankelijk.

De expositie ‘Dikke dames’ is te bekijken in Museum Valse Kunst. In de expositie staan kunstwerken van regionale kunstenaars die zich hebben zich laten inspireren door de Colombiaanse schilder en beeldhouwer Botero. Ook de reguliere collectie is te bekijken in het museum.

In de oude kelder van het Schultehuis in het OERmuseum is een nieuwe expositie over archeologie ingericht. Deze expositie laat zien wat een archeoloog doet, welke moderne technieken worden gebruikt en hoe je archeologische vondsten moet interpreteren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu