NatuurAlert stapt weer naar de rechter. 'Mountainbikers hebben lak aan afsluiting mtb-route Vledder en gemeente ‘vergeet’ te handhaven'

Met een kraantje is het pad gemaakt voor de mountainbikers. Aangeleverde foto

NatuurAlert heeft weer aan de bel getrokken over de nieuwe mountainbikeroute in de omgeving van Vledder. Volgens de stichting laat de gemeente steken vallen bij de handhaving van de ordemaatregel die de rechtbank op 16 december oplegde. Er wordt volgens NatuurAlert gewoon gefietst en ‘van handhaving is al helemaal geen sprake’.
Lees meer over
Westerveld

‘Slappe hap’ oordeelt NatuurAlert. Donderdag stuurden zij de gemeente een verzoek om naleving van de maatregelen en dienden zij bij de rechtbank Noord-Nederland een verzoek in om heropening van het onderzoek en het opleggen van een dwangsom. De rechtbank schorste vorige week de door de gemeente Westerveld afgegeven omgevingsvergunning voor de aanleg van een mountainbikeroute in het Natura 2000-gebied Drents Friese Wold. De aanleg moet stoppen, de route mag niet gebruikt worden en de gemeente moet hierop handhaven.

Volgens Natuuralert zijn er echter pas op vijf dagen na de uitspraak wat hekken geplaatst en lokale mountainbikers hebben ‘duidelijk lak aan de uitspraak van de voorzieningenrechter’. ‘De hekken zijn opzijgeschoven of liggen langs het pad; van actieve handhaving is al helemaal geen sprake’, schrijft NatuurAlert.

Het lijkt er volgens NatuurAlert zelfs op dat er nog wordt doorgewerkt aan een ruim 200 meter lange vlonder die onderdeel uitmaakt van de mtb-route. Over deze vlonder heeft NatuurAlert ook het een en ander op te merken, want deze is volgens de stichting hoger uitgevallen dan de aanvraag in de vergunning.

Nieuws

menu