Oorlogswandeltochten in Holtingerveld geannuleerd vanwege alle regels

Wandelingen in het Holtingerveld. Foto: Mediahuis Noord

De wandeltochten langs de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Havelte en Uffelte worden door Sportbegeleiding Norbert Baas en Brasserie Oer geannuleerd. In verband met de veranderende wetgeving en de aanvullende eisen is het voor de organisatoren niet meer mogelijk om deze wandeltochten met een beperkte aantal deelnemers (250) te laten plaats vinden.
Lees meer over
Westerveld

De voorwaarden zijn volgens de organisatie dusdanig geworden, dat dezelfde eisen worden gesteld als bij een evenementenaanvraag en dat kost de organisatie te veel tijd om het dit jaar nog voor 1 mei te organiseren.

De organisatie hoopt dat er volgend jaar mogelijkheden zijn om de tochten na drie jaar wel te laten verlopen, maar is vanwege het broedseizoen aan het kijken of een andere periode meer kansen biedt.

Bedreigde vogels

Er is altijd bewust gekozen voor de eerste zondag in mei in verband met de associatie met de Tweede Wereldoorlog. „Echter dit is midden in het broedseizoen van diverse bedreigde vogels, waardoor het verkrijgen van een vergunning lastig wordt gezien de verantwoordelijkheden van de grondeigenaren”, aldus de organisatie. Er wordt in samenwerking met Natuurmonumenten gekeken of er de mogelijkheid is om de tocht in de toekomst door te laten gaan.

Nieuws

menu