Open repetitie madrigaalkoor Matricale in Westerveld: 'Zing mee met Monteverdi'

Eigen foto.

Het Westervelds madrigaalkoor Matricale organiseert een open repetitie op woensdagavond 22 september in de kerk van Vledder. Het koor is op zoek naar ervaren zangers van alle stemsoorten.
Lees meer over
Westerveld

Matricale heeft zich toegelegd op het zingen van oude polyfone muziek – Monteverdi, Sweelinck en Tallis bijvoorbeeld. Het koor bestaat uit een kleine, maar enthousiaste groep zangers.

‘Gewoonlijk repeteert het koor elders in de gemeente, maar om die oude muziek goed tot zijn recht te laten komen, maken we voor deze keer gebruik van de akoestiek van de oude kerk in Vledder.’

Ervaren zangers

Het koor, dat onder leiding staat van Klaas Peter van der Laan, is na een lange stop in augustus weer enthousiast begonnen met repeteren. Op het programma staat onder meer werk van Claudio Monteverdi, Jan Pieterszoon Sweelinck, Josquin des Prez, Thomas Tallis en Tomás Luis de Victoria. Het koor is op zoek naar ervaren zangers van alle stemsoorten.

‘Belangstellenden zijn van harte welkom op de open repetitie, hetzij om te luisteren, hetzij om mee te zingen. Deelname is gratis.’

22 september 2021, 19.30 uur, Johannes de Doperkerk, Lesturgeonplein 4, Vledder.

matricale.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu