Openluchttheater De Speulkoele in Havelte wordt klaargestoomd voor tien voorstellingen 'Kuur'n'

Archiefplaat van een toneelstuk in het knusse openluchttheater De Speulkoele in het bos aan de Kerklaan in Havelte. Frens Jansen

Er is weer volop actie in het bostheater De Speulkoele in Havelte. Na twee jaren niet te hebben kunnen optreden, staan de vrijwilligers er weer voor de volle 100 procent dit jaar. Er worden dit jaar voorstellingen gegeven onder de naam ‘Kuur’n’.
Lees meer over
Westerveld

Tweemaal per week wordt er, (weer of geen weer, door de spelersgroep gerepeteerd onder leiding van regisseur Sabine Osinga. Soms met letterlijk geen droge draad meer aan het lijf zijn de spelers zich in hun rol aan het inleven. Hilarische taferelen, welke soms per avond meerdere malen moeten worden overgedaan, net zo lang tot Sabine tevreden is.

Goede gewoonte

Daarnaast wordt volop gebouwd aan het decor, want dat dit een plaatje moet zijn, is zo langzamerhand een must en goede gewoonte. Alle zaterdagen wordt volop geklust, zowel aan het decor als ook aan de rest van het theater om alles spic en span te hebben voordat de eerste bezoekers een voorstelling kunnen gaan zien.

De eerste voorstelling is een actie van Albert Heijn Abe Brouwer in Havelte, waarbij iedereen voor een kaartje kan sparen. Deze voorstelling is op 9 juli. Daarna volgen acht voorstellingen op 15 juli, 10, 12, 17, 24, en 26 augustus, waarbij de 10 e een matineevoorstelling betreft en aanvangt om 19.00 uur.

Alles wordt verzorgd door een enthousiaste groep vrijwilligers die belangeloos veel vrije tijd investeert in het theater en alle randverschijnselen.

Nieuws

menu