Paasvuren branden weer na twee jaar corona. In Uffelte gebeurt dat zonder feest en na een minuut stilte

Het paasvuur aan de Ruinerwoldseweg in Uffelte. Aangeleverde foto

De stemming is uitbundig zaterdag aan de Landweg in Wapse. Na twee jaar corona gaat de paasbult eindelijk weer in brand. Hoe anders is de stemming 24 uur later een aantal kilometers verderop aan de Ruinerwoldseweg in Uffelte. Ook daar ontbrandt het paasvuur, maar is de stemming na een vreselijke nacht waarin twee jonge vrienden uit Dwingeloo en Koekange zijn verongelukt, bedrukt en verdrietig.
Lees meer over
Westerveld

Een paar uur na het tragische ongeval op de Osseweidenweg in Havelte, verzamelen vrienden zich bij de paasbult aan de Ruinerwoldseweg net buiten Uffelte. Ze zijn er zeker van. Ondanks het verlies van twee vrienden en zorgen om de andere drie gewonde vrienden, moet het paasvuur branden, zo vinden zij. De randactiviteiten worden wel geschrapt.

Geen muziek en geen catering. En zo gebeurde het zondagavond ook. Inwoners van Uffelte, vrienden én familie van de slachtoffers komen naar het weiland aan de Ruinerwoldseweg. Daar staat Tom Molenkamp, samen met de Uffelter jongeren organisator van de paasactiviteiten, kort stil bij de dramatische gebeurtenis eerder die dag.

Vrienden en familie uit Uffelte, Dwingeloo, Lhee en Koekange zoeken elkaar in verdriet op en vinden samen troost. Je kunt een speld horen vallen wanneer de jongeren na een minuut stilte, gehouden op verzoek van de jeugd, met tientallen fakkels het paasvuur ontsteken. Deze keer niet voor de fun en traditie, maar voor Erwin en Maud en de andere slachtoffers van het vreselijke ongeval.

Nieuws

menu