Parel van Drenthe MTB-tocht in Havelte start nu bij de schapen. Oudgediende Ruud Smeenk geeft stokje over aan Xander Bronkhorst

De Parel van Drenthe MTB-tocht start zaterdag voor de 22ste keer in Havelte. Het wordt een historische versie, want het is voor Ruud Smeenk de laatste keer dat hij volop meedoet in de organisatie. Hij geeft het stokje over aan Xander Bronkhorst. Daarnaast start de tocht voor het eerst bij de schaapskooi, in plaats van camping Mooi Oavelt.

Ruud Smeenk geeft het stokje over aan Xander Bronkhorst. Links Roel Ekkel.

Ruud Smeenk geeft het stokje over aan Xander Bronkhorst. Links Roel Ekkel. Foto: Wilbert Bijzitter

Lees meer over
Westerveld

De werkgroep Parel van Drenthe wordt naast Ruud Smeenk en Xander Bronkhorst gevormd door Roel Ekkel, Jans Brugging en Jan Hendriks. Laatsgenoemde is inmiddels verhuisd, Roel Ekkel, net als Ruud Smeek vanaf het begin betrokken bij de tocht, zwaait ook af. Dat betekent dat de groep vers bloed zoekt. De AH Abe Parel van Drenthe MTB toertocht is de enige toertocht die MTB Havelte jaarlijks op het programma heeft staan en de tocht is vooral bedoeld om de ruim zestig kinderen die elke zaterdag trainen op het Holtingerveld te laten proeven aan een langere fietstocht. Normaal gesproken trekt de tocht zo’n vijfhonderd fietsers, die kunnen kiezen tussen routes van 25 kilometer of 45 kilometer.