Scholieren uit Wapserveen en Uffelte maken heide schoon

Fietsen aan de kant en vervolgens aandachtig luisteren naar mensen van Landschapsbeheer Drenthe, die tekst en uitleg geven over het heideschonen. Foto: Roet Stroomer

Basisschoolleerlingen van De Vuursteen uit Wapserveen en van de Oosterveldschool (Uffelte) hebben zich ook dit jaar weer verdienstelijk gemaakt met het schonen van de heide in de omgeving van Havelte.
Lees meer over
Westerveld

Zij hielpen begin oktober op vrijdagmorgen mee met vrijwilligers van de Vogelwacht Uffelte e.o. om dennetjes te verwijderen. Daardoor krijgt de heide meer kans gedurende de rest van het jaar uitbundig te groeien en bloeien.

Dit heideschonen vormt onderdeel van een lespakket, waarbij de leerlingen op school kennisnemen van het belang van de natuur in het algemeen en op de heidevelden in het bijzonder. Dat gebeurt onder leiding van Landschapsbeheer Drenthe, waarvoor met name vrijwilligersprojectleider Lotte Harderingh verantwoordelijk is.

De scholieren staken niet alleen hun handen uit de mouwen, maar kregen van medewerkers van Landschapsbeheer Drenthe tevens een excursie over het heideveld. Daarnaast werden ze na gedane arbeid namens Staatsbosbeheer op iets lekkers getrakteerd.

Scholieren uit Darp en Havelte, die op de Bosrank zitten, gaan vrijdag 12 november hetzelfde natuurbeheerwerk verrichten.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu