Snelheid automobilisten in Westerveld moet omlaag

De snelheid waarmee bestuurders zich voortbewegen op wegen binnen de bebouwde kom in Drenthe loopt de spuigaten uit. Althans die indruk ontstaat meer en meer en heeft geleid tot een actie waarbij Veilig Verkeer Nederland (VVN) de verkeersveiligheid in de provincie onderzoekt.

Wethouder Henk Doeven assisteerde de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland bij hun onderzoek op de Entingheweg in Dwingeloo.

Wethouder Henk Doeven assisteerde de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland bij hun onderzoek op de Entingheweg in Dwingeloo. Foto: Gerrit Boer

Lees meer over
Westerveld

Onderdeel van het onderzoek is het houden van ‘vriendelijke’ snelheidscontroles. Weggebruikers die zich niet aan de regels houden en te hard rijden, krijgen geen boete maar een waarschuwende duim. Zo ook vrijdagmorgen in Westerveld waar vrijwilligers van VVN in en na de ochtendspits op vier verschillende plaatsen controles hielden. Eén van de wegen waarover de snelheid wordt geklaagd is de Havelter Schapendrift. De weg die voor de uitgang van de basisschool en zwembad langs gaat, nodigt volgens VVN-vrijwilliger Piet Blauw ook wel een beetje uit tot hard rijden. „De verkeersdrempels stellen niet veel voor en hebben nauwelijks een remmende werking. Voor de rest is het een rechte weg zonder belemmeringen.”

Kampioen

Nieuws

menu