Sportvereniging Friesland houdt extra Hoeve aan den Wegloop

De route van Hoeve aan den Wegloop mag nu nog door het Prinsenbos gaan. Foto: Sportvereniging Friesland

Sportvereniging Friesland houdt op zaterdag 24 augustus een extra Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem. De reden is de afgelasting van de tweede loop en de aanleg van een nieuw pad.
Lees meer over
Westerveld

De tweede loop werd dit jaar afgelast vanwege de hitte . De extra Hoeve aan den Wegloop is waarschijnlijk de laatste keer dat deelnemers over het huidige parcours door het Prinsenbos mogen lopen.

Staatsbosbeheer gaat het pad afsluiten, omdat er nieuwe paden worden aangelegd. Zodra die paden er zijn, mogen evenementen geen gebruik meer maken van het huidige pad. ‘Ook staan er verder weinig lopen op deze dag gepland op de kalender’, geeft de organisatie als extra reden aan.

Vakantie voorbij

Iedere keer komen er meer dan honderd lopers op het hardloopevenement af. Ook voor de extra loop verwacht SV Friesland veel deelnemers, ‘omdat de vakanties dan over zijn.’ Komende zaterdag, 17 augustus, is de voorlaatste Hoeve aan den Wegloop.

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden: 3 of 6 km, 8 of 16 km, 10.3 of 20.6 km. De start is om 11.00 uur vanuit eetboerderij De Hoeve aan de bosweg in Oude Willem.

Nieuws

menu