Ten Darperschoele in Wapse wil komende jaren duurzame school worden

Groep 3-4-5 van de Ten Darperschoele in Wapse is blij met ontvangst insectenhotel. Foto: Henny Wolbrink

De kinderen van de Ten Darperschoele in Wapse werden woensdag 26 mei verrast met een cadeau. Via Landschapsbeheer Drenthe en zorgboerderij de Margieshoeve kreeg de school een insectenhotel. De kinderen van de groepen 3-4-5 namen het insectenhotel in ontvangst.

Tevens heeft de school gedurende een studiedag plannen uiteen gezet om een nog duurzamere school te worden in de toekomst.

Het insectenhotel werd dezelfde dag in de moestuin van de school geplaatst. De moestuin is een onderdeel van het educatieve programma van de school. In de schooltuin hebben de kinderen enkele weken geleden zelf een compostbak en een ecologische houtwal gemaakt. Daarnaast hebben alle klassen twee bakken tot hun beschikking waar de kinderen groentes in verbouwen. Ook is er moestuindienst, waarbij kinderen onkruid wieden en de planten van water voorzien.

Recycling

Sinds een maand recyclet elke groep het eigen afval. Er staan drie afvalemmers voor gft, pmd en grijs afval in iedere groep. Daarnaast worden alle papieren doekjes en het oud papier zorgvuldig apart ingezameld. Ook hebben de kinderen dagelijks ‘vuilnisdienst’.

Op dinsdag 25 mei heeft het team van de school gedurende een studiedag een onderwijskaart met maatregelen besproken met betrekking tot nog betere duurzaamheid van de school. De komende jaren wil de school in gaan zetten op zonnepanelen op het dak, energiezuinige verwarming van het gebouw en nog meer aandacht voor duurzaamheid in de lessen. Daar horen ook meer buitenlessen bij. De school voelt zich sterk verbonden met de omgeving en wil daarbij graag een milieubewuste en groene bijdrage leveren. In het kader daarvan wil men in samenwerking met de ouderraad ook graag het schoolplein vergroenen en aanpassen voor buitenlessen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu