The Big Stones legt eigen beachrugbyveld aan in Havelte

Om het zand te verplaatsen, zijn bij de leden van rugbyclub The Big Stones in en buiten Havelte kruiwagens geplaatst. Eigen foto

Rugby Club The Big Stones uit Havelte legt in overleg met Stichting Survival Havelte en de IJsvereniging Havelte een heus beach rugbyveld aan op het middenterrein van de ijsbaan. Hiermee wil de club het aanbod voor haar leden vergroten en investeren in de verdere ontwikkeling van de vereniging.

Met de aanleg wil de vereniging ook een bijdrage leveren aan het aanbod van sport en spel in het dorp. De club is in overleg met andere sportverenigingen in het dorp en ook de school over hoe zij ook gebruik kunnen maken van het veld. Het is uitdrukkelijk ook het streven dat er andere verenigingen gebruik van gaan maken namelijk.

Rugbyen op zand

Beachrugby is een leuke afwisseling op het rugby op het veld en wordt in het voorjaar vaak in toernooivorm gespeeld. Voorheen werden de beachtrainingen gedaan op een zandvlakte op de hei, maar deze is niet meer toegankelijk. De club is daarom een zoektocht gestart naar een nieuwe oplossing en heeft die nu dus gevonden.

The Big Stones is ook van plan vanaf volgend jaar ieder jaar een toernooi te gaan organiseren op het nieuwe beachveld. Voor de aanleg van het veld wordt een laag van ongeveer 30 centimeter diepte afgegraven, waarin speciaal wit zand wordt gestort, dat niet makkelijk samenklontert en dus niet hard wordt. Daarmee kan de club dan vele jaren gebruik maken van het veld, ook al wordt het elk jaar onder water gezet voor de ijsbaan. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Jos Leffers uit Havelte.

Middenterrein weer egaliseren

De grond die wordt afgegraven, wordt gebruikt om het middenterrein van de ijsbaan te egaliseren en uit te vlakken. Hierdoor wordt de ijsbaan weer overal ongeveer even diep, wat het bevriezen in de winter zal bevorderen. Dat is dus een mooi bijkomend voordeel.

De werkzaamheden starten zo gauw de weersomstandigheden het toelaten. Het streven is om in de loop van juni de eerste trainingen op het nieuwe veld te houden.

Om de start van het beachrugbyveld plaatst de The Big Stones in Havelte en omstreken kruiwagens met zand bij leden en enthousiastelingen. Er staan inmiddels al heel wat kruiwagens in Havelte en de omliggende dorpen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu