Top vijf gemeenten met meeste tekenbeten in tuinen is bekend: Westerveld staat op plek vijf

Aantal tekenbeten in tien jaar tijd flink toegenomen ANP

De gemeente Westerveld staat op plek vijf als het gaat om het aantal meldingen van tuintekenbeten per honderdduizend inwoners. Het gaat om meldingen die de afgelopen tien jaar zijn gedaan bij Tekenradar.nl.
Lees meer over
Westerveld

Westvoorne in Zuid-Holland gaat aan kop, gevolgd door Rozendaal, Schouwen-Duiveland, Terschelling en dus Westerveld. Dat meldt Nature Today. Qua totaal aantal meldingen van tuintekenbeten spant de gemeente Groningen de kroon, gevolgd door Schouwen-Duiveland, Apeldoorn, Amsterdam en Ede. Opvallend is dat er vanuit elke gemeente in Nederland tekenbeten uit de tuin worden gemeld. De volledige ranglijst staat op de Tuintekentelpagina van Nature Today.

Bij een op de drie tekenbeten die de afgelopen tien jaar via Tekenradar.nl zijn doorgegeven, wordt aangegeven dat ze in de tuin zijn opgelopen. Met 1,5 miljoen tekenbeten per jaar zouden dan zo’n vijfhonderdduizend tekenbeten in de tuin plaatsvinden. In 28 procent van de gevallen gaat het over tuinen die in het bos liggen, maar heel veel tekenbeten worden midden in de stad opgelopen. In bijna 60 procent van de gevallen wordt de tekenbeet opgelopen bij het tuinieren.

Nieuws

menu