Veiligheidsregio Drenthe deelt posters over toegenomen kans op natuurbranden uit aan recreatiebedrijven

De natuurbrand waarbij in 2018 in Wateren 75 hectare grond verbrandde. Foto: Archief DvhN.

Met posters over het risico op natuurbranden door droogte hoopt Veiligheidsregio Drenthe natuurbranden te voorkomen deze zomer. Vrijdag overhandigt brandweerofficier Albert-Jan Giethoorn het eerste posterpakket over aan de eigenaar van camping De Blauwe Lantaarn in Wateren, waar in 2018 een grote natuurbrand woedde.
Lees meer over
Westerveld
Aa en Hunze
Assen
Borger-Odoorn
Coevorden
De Wolden
Emmen
Hoogeveen
Meppel
Midden-Drenthe
Noordenveld
Tynaarlo

Met de posters vraagt de veiligheidsregio samen met Recreatieschap Drenthe, HISWA-RECRON, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Drentse Landschap aandacht voor de toegenomen kans op natuurbranden.

Natuurbrand heeft veel impact

In de zomer van 2018 bleek hoe groot de impact van een natuurbrand op aanwezige recreatiebedrijven kan zijn, zegt Leonie Meerman, communicatieadviseur bij Veiligheidsregio Drenthe. ,,In Wateren ontstond een grote natuurbrand, waardoor vijf recreatiebedrijven, waaronder De Blauwe Lantaarn, werden ontruimd. Albert-Jan Giethoorn overhandigt daarom het eerste posterpakket aan de eigenaar van De Blauwe Lantaarn.”

Bewust maken

Met de posters hoopt de Veiligheidsregio recreanten bewust te maken van het risico op natuurbrand. Meerman: ,,In de zomerperiode worden de Drentse natuurgebieden druk bezocht door recreanten, terwijl de kans op natuurbranden dan juist vaak toeneemt. Bij tweehonderd grotere recreatiebedrijven in Drenthe bezorgen we daarom een posterpakket met het verzoek de posters op te hangen voor gasten. De posters vertellen hoe een natuurbrand kan worden voorkomen en wat men kan doen als er toch een natuurbrand uitbreekt”.

Nieuws

Meest gelezen

menu