Vleddermarkt trekt (en telt letterlijk) veel bezoek

Plezier op de markt in Vledder. Foto: Martijn Bijzitter

De voorlaatste Vleddermarkt, met zo’n 80 kramen, van dit seizoen is dinsdag drukbezocht. Dit jaar heeft organisatiebureau Wildro de markt voor de eerste keer onder z’n hoede.

„Als organisatie heb je veel extra werk, om alles coronaproof te maken”, laat het bureau weten. „Denk aan afstanden en eenrichtingsverkeer voor het publiek. Je moet uitrekenen hoeveel vierkante meter er in totaal beschikbaar is, zo kun je zien hoeveel bezoekers er – doorstromend – op de markt mogen zijn. We mogen constant 460 bezoekers hebben. Bij de ingang krijgen ze een muntje, die ze bij de uitgang weer moeten inleveren.”

Zo kan de organisatie precies zien hoeveel mensen er tussen de kraampjes lopen. „Tijdens een van de vorige markten hebben hier wel een korte stop gehad, maar dat pakten de mensen goed op.”

Jubileumjaar

Wildro organiseert al 25 jaar markten en braderieën. Het jubileumjaar had er heel anders uit moeten zien. ,,Normaal vinden de evenementen van april tot eind oktober plaats en worden er ongeveer 120 buitenmarkten georganiseerd. Daarvan zijn er nu zo’n 15 doorgegaan.”

Volgende week dinsdag wordt van 14.00 tot 21.00 uur de laatste Vleddermarkt van dit zomerseizoen gehouden. Ook dan is er weer kinderrommelmarkt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu