Volop vertier in Diever en Dwingeloo rond Pinksteren: van sprookjes tot Shakespeare

Mooie voorstellingen voor kinderen in De Sprookjestuinen. Foto: Alanda de Boer

Wie een leuke activiteit zoekt voor Pinksteren kan dit jaar in Dwingeloo en Diever vast iets van zijn of haar gading vinden. Van sprookjes voor de kinderen tot Shakespeare voor de ouderen, maar ook Sluisdagen in Dieverbrug.
Lees meer over
Westerveld

Rondom de Dieversluis vindt de tweede editie van De Sluisdagen plaats, in Diever kunnen theater- en muziekliefhebbers corona van zich afschudden tijdens het Shakefestival en op verschillende locaties in Dwingeloo, Geeuwenbrug en Diever kunnen kinderen zich vermaken met het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe.

Tijdens het kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe kunnen kinderen twee dagen wegdromen in sprookjessferen. Op eerste en tweede pinksterdag vinden in verschillende tuinen in Dwingeloo, Lhee, Eemster, Geeuwenbrug en Diever sprookjesvoorstellingen plaats voor kinderen van verschillende leeftijden. Met een gratis openingsvoorstelling op zondag in Beleefpark Dwingeloo.

Sfeervolle entourage

De ondernemers aan de Drentse Hoofdvaart pakken drie dagen uit met De Sluisdagen. Binnen de sfeervolle entourage van de haven en de sluis die deze dagen vol liggen met historische schepen zijn er op zaterdag, pinksterzondag en pinkstermaandag verschillende activiteiten voor jong en oud. Met onder andere oude schepen, maritieme ambachten, een braderie, proeverij, muziek en kinderactiviteiten is het drie dagen feest aan de Dieversluis.


Nieuw dit jaar is het Shakefestival in Diever. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni kunnen bezoekers in de avond verschillende ShakeLabs bekijken waarin jongeren tijdens kleinschalige theatervoorstellingen actuele thema’s vertalen naar korte voorstellingen van een half uur. Op de zaterdagavond worden de voorstellingen voorafgegaan door een gezellige avond met muziek en lekker eten en drinken.

Nieuws

Meest gelezen

menu