Voorstelling De Bom is verplaatst naar zomer 2021

De uitkijktoren is het enige fysieke overblijfsel van een geheimzinnig militair complex, de voormaige Amerikaanse basis op de Havelterberg. De site is komende zomer het decor van de locatietheatervoorstelling De Bom.

De locatietheatervoorstelling De Bom, die deze zomer zou plaatsvinden bij Havelterberg, is verplaatst naar de zomer van 2021.

KASKO Huis van muziektheater & Peergroup Locatietheater Noord-Nederland hebben dit besluit genomen, omdat het nu niet mogelijk is om het project goed voor te bereiden en in de zomer te kunnen spelen.

De Bom vertelt het verhaal van de militaire site bij Havelterberg aan de hand van mensen die erbij waren: soldaten, demonstranten en dorpsbewoners. Bij de productie is samengewerkt met de lokale bevolking. Veel enthousiaste mensen hadden zich al opgegeven om naast de professionele acteurs te schitteren in het schreeuwkoor, spelersgroep of te helpen met het maken van kostuums of in, bijvoorbeeld, de horeca.

Gezondheid staat voorop

De maatregelen die door de regering zijn getroffen in het kader van de bestrijding van het coronavirus maken dat deze trajecten nu niet kunnen starten. „Het welzijn en de gezondheid van iedereen staan ook voor ons voorop. Daardoor hebben we dit jaar te weinig tijd om het project goed voor te bereiden om vervolgens in de zomer van dit jaar te kunnen spelen”, laten KASKO & Peergroup weten.

Artistiek leider Peergroup Dirk Bruinsma: „We stellen het een jaar uit, maar we zitten zeker niet stil. In de tussentijd hopen we dat iedereen in goede gezondheid deze onzekere en spannende tijden doorkomt.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu