Weekend vol sprookjes in zeven tuinen in de gemeente Westerveld

Het eerste weekend van kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe is niet alleen onder zonnige omstandigheden verlopen, er was ook goede belangstelling voor de voorstellingen in de regio Diever en Dwingeloo.

De Zingende Zeemeerminnen waren na anderhalf jaar zonder optredens weer helemaal in hun element in Geeuwenbrug.

De Zingende Zeemeerminnen waren na anderhalf jaar zonder optredens weer helemaal in hun element in Geeuwenbrug. Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Organisator Susanne Hurenkamp uit Geeuwenbrug was sowieso al blij dat het festival doorgang kon vinden, want door de laatste coronamaatregelen was het nog even spannend.

Zaterdag en zondag togen heel wat ouders met hun kinderen naar de zeven locaties waar sprookjesachtige en kleurrijke figuren klaarstonden als warm welkom en vrolijke theaterstukken werden gespeeld. Bij Hurenkamp in de tuin, aan de Rijksweg in Geeuwenbrug, was de eerste voorstelling van de Zingende Zeemeerminnen matig bezocht, terwijl het even verderop aan de Pastoorszandweg bij theater De Toverkist juist helemaal uitverkocht was. „De belangstelling is per voorstelling wisselend, er is geen peil op te trekken”, zegt Hurenkamp na de eerste voorstelling. „Twee jaar geleden hadden we meer dan honderd kinderen bij de zeemeerminnen, maar toen waren ze er maar één dag.”

Weer samen optreden

De zeemeerminnen zelf zijn blij dat ze weer kunnen optreden. „Dit is onze eerste voorstelling sinds corona, we zijn blij dat we weer samen kunnen optreden”, vertelt Tenar van Kooten-Niekerk uit Arnhem, een van de zeemeerminnen. Haar collega met de vissenstaart Anne Ermens uit Breda knikt instemmend. „Ik heb zelf gedacht: is dit eigenlijk wel leuk wat we doen? Dat vele reizen en sjouwen, maar toen we weer samen waren, was het direct goed. We waren bijna vergeten hoe leuk het was”, aldus Ermens.

Wieke de Keyzer uit Arnhem, die ook wel eens als zeemeermin optreedt, is deze middag blij dat ze een andere rol heeft. „Ze zitten in de volle zon”, geeft De Keyzer aan. De dames zijn tevreden over de eerste voorstelling. „Als je ziet dat de kinderen betoverd zijn, dan weet je dat het goed zit. En we zien gelukkig weer kinderen die ook een mooi kostuum aantrekken, ook zij zijn er echt weer aan toe.”

Het tweede weekend van De Sprookjestuinen is 28 en 29 augustus in Havelte en Uffelte.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerveld
menu