Woongemeenschap Wateren wordt bijna opgeleverd, maar Ton en Siety weten nog steeds niet waar ze zelf gaan wonen

In mei worden negen nieuwe appartementen opgeleverd in de voormalige school in Wateren. Een moderne woongemeenschap mét een gemeenschappelijke ruimte voor het dorp. Maar waar Ton Tempelman en Siety Visser, eigenaren en initiatiefnemers zelf gaan wonen is nog steeds niet helder. Het college wil niet meewerken aan hun nieuwbouwplan een stukje verderop in de lintbebouwing. De gemeenteraadsleden verschillen van mening.

Ton Tempelman (links) en Siety Visser nemen een cheque met subsidie voor de woongemeenschap in ontvangst.

Ton Tempelman (links) en Siety Visser nemen een cheque met subsidie voor de woongemeenschap in ontvangst. Aangeleverde foto

Lees meer over
Westerveld

In april 2022 sprak Siety Visser in tijdens de Politieke Avond en dinsdagavond deed ze dit weer. Het leek een herhaling van zetten. In een jaar tijd zijn Tempelman en Visser geen stap verder gekomen met hun nieuwe woning. Zelf willen ze niet in de woongemeenschap wonen, maar ze willen wel in Wateren blijven. Ze dienden een principeverzoek in voor nieuwbouw, maar kregen een afwijzing. Ze zijn het niet eens met de argumenten en dienden, tegen advies van het college, vervolgens een bestemmingsplanwijziging in. De gemeenteraad mag het nu zeggen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's