Zestigplussers in de gemeente Westerveld kunnen meedoen aan cursus om veiliger de weg op te gaan met de fiets

Een fietsende vrouw tijdens zonsopkomst. Foto: ANP

Door de komst van elektrische fietsen is het voor mensen op leeftijd ook weer mogelijk om er met de tweewieler op uit te trekken. Maar de opmars van al die e-bikes heeft het fietsen wel veranderd. Veilig Verkeer Nederland geeft daarom op 11 oktober in Havelte een workshop voor zestigplussers uit de gemeente Westerveld.
Lees meer over
Westerveld

Fietsen op de elektrische fiets gaat sneller en nu steeds meer mensen weer de weg op gaan, is het soms oppassen geblazen in het drukke verkeer. In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ wordt aandacht besteed aan hoe mensen ervoor kunnen zorgen dat zij zich veilig voelen in het verkeer en nog jaren met plezier door kunnen blijven fietsen.

Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) gaat het niet om een verkeerscursus of fietsles, maar is het vooral de bedoeling om deelnemers ervaringen uit te laten wisselen.

Feiten, informatieve filmpjes, foto’s en stellingen

De adviseur van VVN geeft daarnaast, op verzoek van de gemeente Westerveld, tips en adviezen om veilig aan het verkeer deel te kunnen blijven nemen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van feiten, informatieve filmpjes, foto’s en stellingen.

Om zo meer te weten te komen over manieren om het gevoel van veiligheid in het verkeer (en specifiek op het fietspad) te verbeteren, hoe de conditie voldoende blijft om op de tweewieler te kunnen stappen en meer kennis over de (elektrische) fiets.

Deelname aan de workshop, die tussen 9.30 en 12.00 uur wordt gegeven in Dorpshuis de Veldkei in Havelte, is gratis.

Nieuws

Meest gelezen

menu