Zorgboerderijen Hesselshoeve en Klein Rosinkhof trakteren op warme chocolademelk

Compleet met trekkers kamen de zorgboeren naar de Weyert en de Jan Thijs Seinenhof. Eigen foto

De zorgboeren van Zorgboerderij Hesselshoeve uit Wapse en Zorgboerderij Klein Rosinkhof uit Leggeloo brachten vrijdagmiddag een warme kerstgroet aan alle bewoners en verzorgers van de zorginstellingen De Weyert in Dwingeloo en Jan Thijs Seinenhof in Diever.
Lees meer over
Westerveld

Met verlichte en versierde trekkers maakten zij er een mooi entree van. De kinderen brachten op hun versierde en verlichte trekkertjes de Chocomel, slagroom en kerstkransjes bij de tehuizen naar binnen waar zij warm onthaald werden door de verblijde bewoners en personeel.

„Het was heel dankbaar om dit gebaar ook dit jaar weer te maken. Ook dit jaar wordt deze onzekere periode voor kerst weer extra gevoeld door ouderen en de zorgmedewerkers. Elke vorm van aandacht, warmte en erkenning, hoe klein ook, is een lichtpuntje in deze donkere dagen”, aldus de organisatie.

FrieslandCampina

Met deze Chocomel-actie hebben deze zorgboeren en tevens melkveehouders gehoor gegeven aan de oproep vanuit FrieslandCampina om door het hele land Chocomel en slagroom uit te delen aan ouderen en zorgpersoneel.

Van lokaal initiatief tot landelijke actie Vier jaar geleden organiseerde melkveehouder Edwin Sengers een kerstdiner voor eenzame ouderen op zijn boerderij in Wijchen. Ondanks het succes viel het Edwin op dat er een groep miste aan tafel, de ouderen die niet meer zo mobiel zijn. En dus kwam er een nieuw initiatief: boeren uit de regio gingen zelf in de periode voor kerst op bezoek bij verzorgingstehuizen. Geënthousiasmeerd door de vele positieve reacties is het initiatief inmiddels uitgegroeid tot een landelijke activiteit waarbij melkveehouders dit jaar voor de derde keer op pad gaan om ouderen een glimlach op het gezicht te bezorgen.

Nieuws

menu