Samen met

‘Meters met Diabetes’ in Dwingeloo, uitdaging door te wandelen

Twintig weken wandelen onder begeleiding in- en rond Dwingeloo. Aangeleverde foto

De ‘Nationale Diabetes Challenge’ is een wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation en komt naar Dwingeloo toe. Op dinsdag 26 april om 11.00 uur start de eerste wandeling van de challenge in Dwingeloo vanuit Over Entinghe. Vervolgens wordt er 20 weken lang gezamenlijk en onder begeleiding gezellig gewandeld.
Lees meer over
Westervelder

Wekelijks samen wandelen is volgens de organisatie goed voor de gezondheid én diabetes en daarnaast heel gezellig. Tijdens de eerste wandeling wordt het instapniveau van de deelnemers gemeten door middel van een 6-minuten-wandeltest. „We houden dus rekening met ieders wandelniveau. Het is daarom juist niet erg als iemand nog niet zo ver kan lopen.”

Flinke begeleiding

Er wordt getraind onder begeleiding van een wandelcoach, beweegcoach, praktijkondersteuner, fysiotherapeut en/of een welzijnswerker. Dat gebeurt voor een wandelafstand die de deelnemer zelf aan kan: er wordt 1, 3 of 5 kilometer gewandeld. „We wandelen voor deze ‘challenge’ elke dinsdagochtend 20 weken vanuit Over Entinghe. Eind september sluiten we de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af.”

Er vindt een informatiebijeenkomst plaats op dinsdag 26 april om 11.00 uur in Over Entinghe. Wie meewil doen, kan zich aanmelden via de mail, beweegcoaches@gemeentewesterveld.nl, of bellen naar 140521.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westervelder

Nieuws

menu