Samen met

Drenthe Tocht van de Triumph Spitfire Club in Uffelte en Frederiksoord

Spitfires tonen zich in het weekend van 22 april in de regio Westerveld. Aangeleverde foto

In het weekend na Pasen houdt de TSC, de Triumph Spitfire Club weer een meeting in Drenthe. Op vrijdagavond wordt gestart vanuit Frederiksoord, op de zaterdag en zondag vanuit Uffelte. De organisatie is in handen van Grietje Veldman en Ron Breukelman uit Uffelte.
Lees meer over
Westervelder

Op alle drie de dagen wordt een rit gereden in de omgeving, terwijl op de zondagmorgen ook het Holtingerveld aangedaan wordt. De ceelnemers kunnen dan wandelend de natuur en de restanten van het oorlogsvliegveld bekijken. De rit op vrijdagavond gaat door het gebied dat recent is aangemerkt als werelderfgoed, de Koloniën van Weldadigheid Frederiksoord en Wilhelminaoord. Daarna gaat de rit weer via Vledder terug naar het startpunt.

Frederikshaven

De zaterdag, de dag van de grote rit, wordt verzameld bij Frederikshaven in Uffelte. Omstreeks 11.00 uur start een rit met een lengte van circa 100 kilometer langs en door Havelte, Meppel, Ruinerwold, Ruinen, Pesse, Ansen, Dwingeloo, Diever en dan weer terug naar Uffelte. Deze rit is het hoofdprogramma van het weekend en er rijden op die dag de meeste auto’s mee. Het doel is om een mooie tocht te rijden, te genieten van de natuur en het (weer) aangaan van onderlinge contacten met de andere clubleden. Er is geen sprake van wedstrijd en competitie.

Aantal versies

De Triumph Spitfire Club is een autoclub van eigenaren en rijders van klassieke Triumph Spitfires en GT6-en. De Spitfire werd in een aantal versies gebouwd van 1964 tot 1980, de GT6 van 1966 tot 1973. De Spitfire is een roadster (cabrio) met een 4 cilinder motor motor van 1150 tot 1500 cc en de GT6 is een coupé met een 6 cilinder motor van 2 liter. De auto’s kenmerken zich door hun eenvoudige blokkendoos bouwwijze en hun grote, geheel naar voren klappende, motorkap, waardoor de techniek goed bereikbaar is en onderhoud voor de hobbyist goed uitvoerbaar is. Bijna alle auto’s die actief deelnemen zijn inmiddels geheel of gedeeltelijk gerestaureerd, veelal zelf door de eigenaar.

Zaterdagmorgen 22 april verzamelen zich de deelnemers met hun auto’s op de parkeerplaats van Frederikshaven vanaf 10.00 uur. De rit is ook toegankelijk voor de leden van de Triumph zusterverenigingen voor de TR serie, de Stag en de Algemene Triumph/Standard Club, de CTH. Misschien doen er dus ook nog wat andere modellen mee.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westervelder

Nieuws

menu