Samen met

Medailleregen voor turnsters DOS Dwingeloo/Diever in de eigen sporthal

Alle DOS-deelnemers aan de wedstrijd van afgelopen weekend in Dwingeloo. Aangeleverde foto

Liefst 17 turnsters van DOS Dwingeloo/Diever namen afgelopen weekend deelgenomen aan de plaatsingswedstrijd RWS-B in de egen sporthal de Hulsebosch. Na twee coronajaren mochten de turnsters voor het eerst weer hun kunsten laten zien, het regende medailles.
Lees meer over
Westervelder

Dit wedstrijdjaar wordt er voor het eerst in teams gewerkt. De turnsters zetten zowel een individuele prestatie als een teamprestatie neer tijdens de wedstrijden. De teams bestaan uit vier tot zes meiden. De meiden van DOS kwamen in de tweede wedstrijdronde uit met vier teams: twee teams in de middenbouw (10-12 jaar) en twee teams in de bovenbouw (13 jaar en ouder).

In de middenbouw op niveau 5 starten de turnsters van DOS op vloer. Tara Bruggink mocht deze wedstrijd het spits afbijten. Tara liet een hele nette oefening zien en scoorde een eerste plaats. Rosa Bode scoorde goed met haar handstandoverslag half in half uit. Ze behaalde hiermee individueel een 2e plaats op dit onderdeel. Dan de 10 centimeter brede balk: de meeste turnsters bleven niet de gehele oefening op de balk, maar ondanks dat werden er nette oefeningen geturnd en behaalden de meiden van DOS mooie cijfers.

Op het podium

In het eindklassement eindigden beide teams op het podium. In poule 1 eindigde DOS met Tara Bruggink, Tessa v.d. Belt, Sophie v.d. Aa, Iris Bode en Lise v.d. Brandhof op een tweede plaats. In de andere poule streed het team met Rosa Bode, Fenna Bams, Mirte Sjabbens en Mara Boelen. Deze meiden eindigden op een derde plek.

In dezelfde wedstrijd deed ook de bovenbouw van DOS mee met twee teams. Een team op supplement F, bestaande uit: Esmeralda Zwambag, Silke Oosterveen en Sofie Bode. Ingrid Jongebloed, Cailin Houwer, Lieke v.d. Belt, Maud Russchen en Tessa Smit kwamen als team uit in supplement E.

Nette oefeningen

Er werden op de brug nette oefeningen geturnd. Esmeralda, Silke en Sofie lieten alle drie een gedegen oefening zien en maakten hiermee een mooie start voor het team. Op sprong lieten alle meiden van DOS zien dat ze dit onderdeel meer dan voldoende beheersen en scoorden hierop goede cijfers. Cailin, Maud, Sofie en Lieke behaalden zelfs individueel een eerste plek op dit onderdeel. Op vloer liet Maud Russchen een hele sterke oefening zien, maar ook Lieke v.d. Belt, jongste in het E-team, scoorde op vloer een hoog cijfer.

In het eindklassement werd duidelijk dat de meiden van DOS een topdag hebben gehad. Beide bovenbouwteams eindigden op een eerste plaats. Daarnaast behaalden ze individueel nog vijf podiumplekken. Silke Oosterveen werd op junior niveau F 2e en Esmeralda Zwambag behaalde op dit niveau een gouden plak. Sofie Bode mocht een zilveren medaille op jeugd niveau F mee naar huis nemen. Daarnaast behaalden we bij de senioren op niveau E een derde plaats voor Tessa Smit en een tweede plaats voor Maud Russchen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westervelder

Nieuws

Meest gelezen

menu