Samen met

Met een houten kruis over de Brink: ‘The Passion’ in Dwingeloo

The passion. Foto: Shutterstock

Op Goede Vrijdag, 15 april, is er in Dwingeloo een tocht waarbij een groot houten kruis door het dorp wordt gebracht. Vanaf het schoolplein van CBS De Fontein en de Storkschool, over de Brink, naar de Brug-Es Kerk. Net als bij The Passion, wordt het kruis gedragen door de wandelaars.
Lees meer over
Westervelder

Er is hiervoor een groot houten kruis gemaakt, dat door jongeren naar de Brug-Es Kerk gedragen gaat worden. Iedereen is uitgenodigd om hier achteraan mee te lopen met zijn eigen (gemaakte) kruis. Dit ter nagedachtenis aan Jezus, die aan het kruis gestorven is.

Wie niet zo bekend is met het verhaal van Pasen, kan deze wandeling ook zien als een moment van bezinning. „Iedereen heeft wel zijn pijn, zorgen en verdriet waar hij mee loopt. Ieder huisje zijn kruisje, wordt vaak gezegd. Zoek je een moment om deze zorgen los te mogen laten? Loop dan mee en laat jouw kruisje achter in de kerk”, laat de organisatie weten. Iedereen is welkom, gelovig of niet gelovig, jong en oud. Speciaal voor kinderen hangen in de kerk platen waarop het Paasverhaal wordt verteld.

De start is om 16.00 uur aan de Heuvelenweg 22 a/b.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westervelder

Nieuws

menu