Samen met

Ringsteken is terug op de agenda in Diever

Ringsteken keert terug in Diever en Zorgvlied (foto). Eigen foto

Na twee jaar van afwezigheid door de coronaperikelen is het ringsteken weer terug is in Diever. Op zaterdag 11 juni vindt dit mooie schouwspel met prachtige aanspanningen en ruiters/amazones weer plaats in Diever, aanvang 19.00 uur.
Lees meer over
Westervelder

Er word gestart vanaf de Peperstraat, dan achter de Kerk langs, de Hoofdstraat op. Deze wegen zijn tijdens het ringrijden tijdelijk afgesloten voor het verkeer, maar wel bereikbaar voor hulpdiensten.

Het Ringrijden is een van de oudste vormen van paardensport. De ringen worden gestoken vanuit handjes welke aan de rechterzijde van het parcours zijn opgesteld. In de handjes zit een magneetje zodat de ring er niet uitvalt. De ring wordt gestoken met een houten pistooltje. De ringen dienen duidelijk om het stokje te zitten en zo aan de jury worden getoond. Er moet in een vlot tempo worden gereden, galop is niet toegestaan. Wordt er te langzaam of toch in galop gereden, dan worden en strafpunten toegekend. De deelnemers moeten in een vooraf bepaalde tijd het parcours afleggen.

Naast deze avond word het ringsteken deze zomer ook georganiseerd in Zorgvlied (6 augustus) en Appelscha (18 augustus). Aanmelden als deelnemer of vrijwilliger kan via 06-41174227.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Westervelder

Nieuws

Meest gelezen

menu