Het gaat niet lang meer duren: 'Over drie jaar is eten van insecten normaal'

Het gaat niet lang meer duren. Sushi eten we nu toch ook? Waarom dan geen insecten? Wouter Simons (44) is er klaar voor. De Zwollenaar wil volgend jaar een productiehal voor de kweek van meelwormen in zijn stad realiseren.

Wouter Simons verwacht dat het verwerken van meelwormen in voedsel een vlucht gaat nemen.

Wouter Simons verwacht dat het verwerken van meelwormen in voedsel een vlucht gaat nemen. Foto: Frans Paalman Zwolle

Insecten als ingrediënt van menselijk voedsel is allang geen anekdote meer van een exotische vakantie, zegt Simons. Hij is in overleg met de gemeente Zwolle over een geschikte locatie, waar binnenkort duizenden kilo’s duurzame eiwitten zullen worden geproduceerd.Via crowdfunding wil hij een ton investeren in zijn bedrijf EntoBreed, waar hij meelwormen wil kweken.

menu