Netbeheerder steekt ruim 400 miljoen euro in overbelast energienetwerk in Groningen en Drenthe. 'Het is allemaal niet voldoende'

In Groningen en Drenthe wordt dit jaar ruim 400 miljoen euro geïnvesteerd door netbeheerder Enexis. Het geld is vooral bedoeld voor de uitbreiding van het energienetwerk.

De Installatie van de bovenbouw van een schakelstation in Siddeburen, twee jaar geleden. Enexis trekt dit jaar honderden miljoenen uit voor werkzaamheden in Noord-Nederland, om de netcapaciteit te vergroten.

De Installatie van de bovenbouw van een schakelstation in Siddeburen, twee jaar geleden. Enexis trekt dit jaar honderden miljoenen uit voor werkzaamheden in Noord-Nederland, om de netcapaciteit te vergroten. Foto: archief Duncan Wijting

Afgelopen jaar was de eerste keer dat de regionale netbeheerder, die ruim vijf miljoen klanten heeft in Groningen, Drenthe, Overijssel, Limburg en Noord-Brabant, meer dan een miljard investeerde. Dat geld is vooral nodig voor het ombouwen van het Nederlandse energiesysteem, dat in hoog tempo elektrificeert. Dit jaar wordt er een recordbedrag van dik 1,3 miljard uitgetrokken.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's