41 procent van de Nederlanders is van plan te switchen van baan, zegt Adriaan Belonje van Adecco. Zijn werkgevers daar wel klaar voor?

De Nederlandse arbeidsmarkt verandert razendsnel. Niet alleen is er sprake van een personeelstekort, werknemers gedragen zich ook anders. Ze kijken meer om zich heen, nemen vaker zelf ontslag en liefst de helft verandert van bedrijfstak als ze van baan wisselen. Dat zegt Adriaan Belonje, de ceo van Adecco Group Nederland. „Werkgevers kunnen die enorme veranderingen niet volgen.”

Adriaan Belonje: ,,Werkgevers kunnen de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt niet bijbenen.''

Adriaan Belonje: ,,Werkgevers kunnen de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt niet bijbenen.'' Foto: Aldo Allessie

Zelf is Adriaan Belonje niet echt representatief voor de veranderingen die op de arbeidsmarkt gaande zijn. Hij zit zijn hele leven al in de uitzendsector, en werkte liefst veertien jaar bij USG People voor hij overstapte naar het Zwitserse Adecco om daar de countrymanager Nederland te worden.. Tegenwoordig kom je dat weinig meer tegen, erkent hij. „De ontwikkelingen gaan enorm snel. 41 procent van de Nederlanders is van plan binnenkort te switchen van baan. Overstappen naar een andere sector is daarbij heel gewoon. Vergeleken met de tijd voor corona nemen mensen bovendien vaker zelf ontslag.”

Hoe gaan jullie als uitzendbedrijf met die veranderingen om?

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's