Aardigheidje voor klanten van Leekster bedrijf leidt tot Nederlandse Robot Games

De arena in Ulft.

Het was bedoeld als een 'aardigheidje' voor klanten. Maar het is veel meer geworden. Onderdelen webshop Indi uit Leek is zaterdag verantwoordelijk voor robot games met landelijke uitstraling.

Anoek Vinke is marketeer van Indi. Maar de laatste dagen nagenoeg full-time betrokken bij de Indi Robot Games .

Met haar collega's wilde Vinke iets op poten zetten. ,,Veel van onze klanten zijn bedrijven die wat aan elkaar zouden kunnen hebben. Het idee was hen met elkaar in contact brengen.''

Klanten bouwen 'iets technisch'

Passend bij een onderdelengroothandel bedacht Indi dat het leuk zou zijn de klanten te vragen iets 'technisch' te bouwen. Het idee van Robot Games was geboren.

Razend populair op tv

Robots die elkaar te lijf gaan in een arena. Het was razend populair rond de eeuwwisseling. Amerikanen en Engelsen vulden er complete tv-programma's mee. Die vervolgens weer gretig werden bekeken.

Sinds een paar jaar groeien de Robot Games weer aan populariteit. Indi Leek bedacht dat het leuk zou zijn erbij aan te haken. ,,We bedachten iets heel kleins voor klanten'', zegt Vinke.

Maar het werd steeds groter. ,,Steeds meer klanten wilden meedoen.'' Ook de roboteer community sloeg aan op het evenement. Om het landelijke karakter te benadrukken besloot Indi het evenement te houden in Ulft.

Twintig teams in arena

In Brabant beslaat het evenement vandaag 5500 vierkante meter in de SSH-hal. ,,We verwachten zo'n duizend bezoekers.''

In de arena komen twintig teams in actie met hun robot. Er komen per wedstrijd twee of drie robots in actie. Iedere wedstrijd duurt een paar minuten. Pal naast de arena staan werkbaken waar eventuele schade aan de robot hersteld kan worden.

Master Milo

Indi kreeg in de aanloop naar het evenement contact met YouTuber , hij bedacht een auto bestuurd vanuit een hangmat. Zijn vlogs trekken miljoenen kijkers. Master Milo is in de hal aanwezig met enkele van zijn creaties.

Werkgevers en werknemers ontmoeten elkaar

Maar het evenement is meer geworden. Een netwerkbijeenkomst waar werkgevers en werknemers elkaar kunnen ontmoeten. Er is een markt waar grote bedrijven staan zoals Hikoki, WD-40 en Festo.

Het begin van een traditie? Als het aan Vinke en haar collega's ligt wel. ,,Zeker als het een succes wordt.''

Nieuws

menu