Advertorial: Ken jij alle verkeersregels?

Zou jij slagen wanneer je opnieuw theorie-examen moet doen voor je rijbewijs? Uit onderzoek blijkt dat ruim 80 procent van de automobilisten niet zou slagen. Dat zijn erg hoge cijfers en niet helemaal onbegrijpelijk. De laatste jaren zijn er veel nieuwe verkeersregels en borden bijgekomen.

Wie hier niet van op de hoogte is kan tegen problemen aanlopen. Ikwilvanmijnautoaf.nl bekeek de veranderingen.

Nieuwe borden

Er zijn twee verkeersborden die we de laatste tijd erg veel langs de snelweg tegenkomen. De eerste is het ronde bord met rode rand met daarin 130. Het moge duidelijk zijn: de maximum snelheid bedraagt 130 km/uur. De maximum snelheid is op alle snelwegen opgevoerd. Dit bevordert de doorstroming. Ook nieuw is het oude snelheidsbord 120 met daarbij de toevoeging 6-19. Weet jij wat dat betekent? Tussen 6 en 19 uur mag je maximaal 120, buiten deze tijden maximaal 130.

In 2016 komen er 14 nieuwe verkeersborden bij. Ken jij ze al allemaal? Zo is er het blauwe (aanduiding)bord met verplicht gebruik passeerstrook voor langzame voertuigen, vrachtauto's of lijnbussen en de rijbaan voor lijnbussen of trams en de daarbij behorende 'einde' borden. Daarnaast de uitwijkplaats rechts of links van de weg.

Nieuwe verkeersregels

De afgelopen 15 jaar is ruim 40 procent van de verkeersregels veranderd. Zo zijn de verkeersboetes flink hoger geworden. Huftergedrag verschijnt voor de rechter en valt niet meer onder de verkeersboetes. Vanaf 2015 geldt het trekkersrijbewijs (T-rijbewijs). De snorfiets met helmplicht rijdt op de rijbaan en de totaalmassa is aangepast. Ben jij op de hoogte van alle nieuwe verkeersregels en weet jij wat de nieuwe verkeersborden betekenen? Blijf bij en rij veilig!

Door: Ikwilvanmijnautoaf.nl

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu