Afvalverbrander EEW in Delfzijl gaat vanaf 2025 kunststof scheiden. Een producent in de regio moet daar weer nieuwe producten van maken

Met een grijper wordt het afval voor een oven van afvalverwerker EEW gestort. Het bedrijf wil vanaf 2025 kunststoffen uit de afvalberg vissen en die doorleveren aan een verwerker in de regio. Die kan er dan weer producten uit maken.

Met een grijper wordt het afval voor een oven van afvalverwerker EEW gestort. Het bedrijf wil vanaf 2025 kunststoffen uit de afvalberg vissen en die doorleveren aan een verwerker in de regio. Die kan er dan weer producten uit maken. Foto: archief Corné Sparidaens

Afvalverbrander en energieproducent EEW wil in Delfzijl kunststoffen gaan scheiden uit het afval van huishoudens en industrie. Daarvoor wordt op het fabrieksterrein in Farmsum een scheidingsinstallatie gebouwd.

De bedoeling is dat de sorteerinstallatie, waar inmiddels een vergunning voor is aangevraagd, over twee jaar in gebruik wordt genomen. Jaarlijks moet er zo’n 15.000 ton plastics uit de aangevoerde afvalberg van gemengd huisvuil en bedrijfsafval worden gevist. Het gaat onder meer om flacons, bakjes en folies. Energy from Waste (EEW) gaat die kunststoffen niet zelf verwerken, maar wil ze doorsturen naar afnemers. Er wordt nu met verschillende partijen in de regio gepraat.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's