Productie aluminiumsmelterij Aldel ligt stil en voor meer dan honderd mensen is er na volgend jaar waarschijnlijk geen werk. Bedrijf uit Delfzijl hoopt op herstart in 2022

Door het optuigen van een kernteam hoopt aluminiumsmelter Aldel in Delfzijl volgend jaar bij lagere energieprijzen de productie weer snel te kunnen opstarten. Nu ligt driekwart van de productie noodgedwongen stil.

De smelterij van Aldel in Delfzijl is inmiddels stilgelegd. Het bedrijf hoopt die volgend jaar, wanneer de energieprijs vermoedelijk weer flink is gezakt, weer in bedrijf te nemen.

De smelterij van Aldel in Delfzijl is inmiddels stilgelegd. Het bedrijf hoopt die volgend jaar, wanneer de energieprijs vermoedelijk weer flink is gezakt, weer in bedrijf te nemen. Foto: archief ANP/Kees van de Veen

Damco Aluminium in Delfzijl draait voorlopig alleen op de gieterij. De aluminiumsmelterij werd in oktober gesloten omdat de productie door de hoge energieprijs niet meer rendabel is. De vakbonden vrezen dat het bedrijf op wat langere termijn echter niet kan overleven met alleen de gieterij en willen meer duidelijkheid van de directie.

Nieuws

menu