Aluminiumsmelter Aldel maakte voor het bankroet jarenlang grote verliezen. Doorstart is vrijwel uitgesloten, constateert de curator

De omgevallen aluminiumsmelter Aldel maakte jarenlang forse verliezen. De kans op een doorstart lijkt nu zo goed als verkeken.

De omgevallen aluminiumsmelter Aldel maakte jarenlang forse verliezen. De kans op een doorstart lijkt nu zo goed als verkeken. Foto: archief Duncan Wijting

De vorig jaar failliet verklaarde aluminiumsmelter Damco Aluminium (Aldel) in Delfzijl heeft jarenlang forse verliezen geleden. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Erik Eshuis. De kans op een doorstart is vrijwel verkeken.

In 2019 maakte Damco Aluminium Delfzijl een verlies van 61,7 miljoen euro op een omzet van 127,8 miljoen. Een jaar later was het verlies afgenomen, maar desondanks nog steeds 39,8 miljoen bij een omzet van 135,4 miljoen. In dat jaar was het balanstotaal van Aldel (de totale waarde van alle bezittingen, plus het eigen vermogen en de schulden) 93,7 miljoen euro.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's