Een cursus van de baas? Veel mensen vinden het saai, maar volgens deze onderzoekers moeten we het juist vaker doen

Scholing van werknemers is belangrijk, zeggen ondernemers in Groningen en Drenthe tegen onderzoekers. Toch krijgt maar iets meer dan de helft van het personeel scholing aangeboden. Hoe kan dat?

Werkgevers moeten investeren in hun personeel, zeggen Arjen Edzes en Ton Driessen. Het is een remedie voor het tekort aan geschikt personeel en bindt mensen bovendien aan een bedrijf of organisatie. 'Waardering is heel belangrijk.'

Werkgevers moeten investeren in hun personeel, zeggen Arjen Edzes en Ton Driessen. Het is een remedie voor het tekort aan geschikt personeel en bindt mensen bovendien aan een bedrijf of organisatie. 'Waardering is heel belangrijk.' Foto: Peter Wassing

In opdracht van het samenwerkingsverband Regio Groningen-Assen (RGA) en de gemeente Groningen hebben onderzoekers van het Centre of Expertise Ondernemerschap van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen gekeken naar de leercultuur bij bedrijven in Groningen en Drenthe. Hoe denken werkgevers in die provincies over de scholing van hun medewerkers? Voor het onderzoek werd een enquête gehouden onder bedrijven en organisaties met meer dan vijf personeelsleden. In totaal tellen Groningen en Drenthe er 9795 met ruim 370.000 werknemers.

Vacatures

Magazijn/Terrein Medewerker M/V

Hofstra Hulshof Bouw B.V.

Proces Operators

EOC Nederland

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen regio Groningen

CNV Vakmensen

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu