Apple en Boeing onderuit op Wall Street

Apple en Boeing onderuit op Wall Street ANP

De effectenbeurzen in New York stonden woensdag in de vroege handel lager. Verliezen van zwaargewichten Apple en Boeing wogen zwaar op Wall Street. Beleggers wachten verder op het eerste rentebesluit van het jaar van de centrale bank.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 15.50 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent lager op 16.051 punten. De bredere S&P 500 verloor 0,4 procent tot 1897 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,7 procent tot 4534 punten.

Apple speelde 5,3 procent kwijt. Voor het eerst in tien jaar voorziet het concern een daling van de opbrengsten in het lopende kwartaal, door een zwakkere vraag in onder meer China en concurrentie.

Boeing

Vliegtuigbouwer Boeing deed een forse stap terug (min 9 procent). Hoewel er het afgelopen kwartaal een recordaantal commerciële toestellen waren afgeleverd, moest het een last van ruim een half miljard dollar in de boeken opnemen als gevolg van een verlaging van het productietempo voor de Boeing 747. Ook de vooruitzichten voor 2016 stemden investeerders somber.

United Technologies noteerde een plus van 0,5 procent. Vooral de dure dollar zat het industriële conglomeraat het afgelopen kwartaal dwars. Als de invloed van de sterke dollar buiten beschouwing wordt gelaten dan zou er sprake zijn van 1 procent groei.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
Tech
menu